NOTÍCIES O ARTICLES RELACIONATS AMB LA HISTÒRIA DE S'ALBUFERA

S'Albufera no ha deixat de ser mai tema d'interès per articulistes, escriptors o periodistes. Ja sigui amb motiu de la vigilia de Sant Antoni, amb recordança de les grans plenes del torrent o per lloar les espinagades d'anguiles, sovint es publiquen algunes notes o articles; n'hi ha també que rescaten de la memòria antiga els fets més rellevants de la petita història de s'Albufera o sa Marjal.

La meva tasca de recerca a l'hemeroteca durant uns anys es va limitar a la premsa històrica i concretament la que va des de mitjans a finals del XIX. No obstant això també amb els anys he anat guardant aquells articles o notícies que han aparegut en distints diaris o suplements. He seleccionat aquells que tenen relació amb la seva història, perquè pel que fa a les de l'àmbit de la conservació i la divulgació de la naturalesa i del Parc Natural ja hi ha blogs i webs que en fan recull a bastament.

Així mateix hem d'agraïr la gentilesa de persones que ens han fet arribar algunes d'aquestes notícies o cròniques.El prolífic escriptor pobler ens regala en aquesta crònica una mirada als estius de la seva infantesa, quan els poblers de classe treballadora menys adinerada, traslladaven amb els carros els estris necessaris per passar unes setmanes a l'improvisat poblat de Ses Casetes, al costat del Gran Canal.


Diario de Mallorca, 19 d'octubre de 2014.
Última Hora, 8 de setembre de 2016Aquestes tres columnes de l'escriptor Miquel Ferrà i Martorell publicades a la Ultima Hora, me les va passar Pere Antoni Mateu de Sa Pobla per penjar-les a aquest web. El meu agraïment més sincer.