Còmic que tracta dels anglesos de s'Albufera

L'altre dia vaig tenir la sort i el privilegi d'assistir a la presentació d'una petita joia editada a Sa Pobla per Iniciativa Cultural Poblera, la portada de la qual apareix a l'esquerra.

A desiara, sense esperar-ho et trobes amb aquestes agradables sorpreses en allò que envolta el món de s'Albufera i la seva història.

Aqueta petita joia és una edició en format de còmic, presentada per dues joves pobleres: Mar Serra i Maria Antònia Cladera a can Planas el passat 13 de gener de 2020.

Dirigida al públic en general, però amb clara vocació didàctica per a infants, aquesta obra relata de forma rigurosa, amb simpàtiques i precioses il·lustracions el devenir d'aquell món conformat per grans estanys, els seus primers habitants i les seves calamitoses relacions amb l'entorn natural i l'arribada dels anglesos, amb Bateman al capdavant, que trasbalsaria del tot les seves vides.

Els textos que acompanyen les precioses il·lustracions reflecteixen fidelment el relat històric i d'aquí el seu valor didàctic.

Des d'aquí l'enhorabona i reconeixement per aquesta obra que ha sabut copsar i transmetre tan bé els orígens i transformacions de s'Albufera i els avantpassats de poblers i pobleres.

També a Pere Perelló pel pròleg i saviesa transmesa.

Ara toca assaborir-la!

Nota: en estar disponible al web de l'Ajuntament de Sa Pobla, penjarem aquí l'enllaç. Per a més informació Iniciativa Cultural Poblera.

Bateman i els anglesos a s'Albufera. Ed. Iniciativa Cultural Poblera, 2019. Sa Pobla. Serra,M.


Ex-libris o segell de Lee La Trobe Bateman